Monday, February 25, 2013

Kos pindah kali ni sangat murah

Assalamualaikum...

Unpacked.
Alhamdulillah selesai kemas few stuff. Yg penting2 je keluar kotak. Yg tak berapa penting2 kita biar dulu dalam kotak. Selamat sampai KB on 15/2.

Oleh kerana semua perabot dan barang2 besar gedabak telah selamat di jual (err..thanks guys yg beli barang2 grage sale i...thanks alot alot alot). Yg tinggal cuma benda kecik2 yg muat masuk kotak. Kos berpindah jadi sedikit murah. Tak perlu sewa lori. Mintak tolong family dari kampung datang dgn dua bijik keta angkut barang2..



*ni antara brg2 yg tinggal*

Kos pindah kali ni :
• Petrol RM500 (untuk sebuah pajero dan sebuah frontier - KB-KL-KB),

•Kotak2 kuning tu RM2 each..ada 20kotak semuanya. RM40

•Beli plastik dari kedai dobi untuk simpan blanket,comferter,toto semua..lima posen satu,beli 30 pcs, total RM15

• Cling wrap satu roll besar RM25

• Container untuk isi baju RM27/pcs. Beli 3box besar. Total
lebih kurang RM90.

TOTAL RM670...lebih2 kurang la..kira bawah 1k la kan. Kerja2 mengisi barang dlm kotak, membalut brg2 dgn plastik dan melabel saya buat sendiri.

Penat. Tapi puas hati. 1week untuk kemas semua barang2. Macam lipas kudung dah ibu beranak dua ni. Walaupun ada bibik....bibik tetap bibik. Ketiak mak ni jgk yg dirindui anak2 berdua tu. Melompat2 mak ni buat keje. Bibik tolong basuh berak je..hahaha..Imtinan tu,mandi pon taknak dgn bibik.. Nak mama jugak...Dahlah dua2 nyusu badan lagi. Huhu..penat tau tandem nursing ni...huhu...mudah-mudahan diberi kekuatan untuk terus mentusu dua2 budak tecit tomey2 ni..huhu..

Ini kali ke 3 kitorang pindah rumah. (dah mcm takde keje lain nak buat,pindah randah je...). Tibe2 rasa diri dah expert bab pindah memindah nih..hahaha...
Dah tahu camana nak arrange barang. Dah tau camana nak cut cost. Dah tau camana nak buat bagi barang2 senang nak cari after pindah tu..alhamdulillah..

Lepas setel pindahkan semua barang, we need another two days untuk keluarkan brg2 penting mcm baju2, toiletaries,etc...dan utk susun kasi kemas2 brg yg tak guna tu.
Syukur la dipermudahkan urusan oleh Allah...

- Posted using BlogPress from my iPhone

2 comments:

  1. welcome home:)
    bilo nk jjupo ni?

    ReplyDelete
  2. Anytime nad! Tp kene mari rumah la..xbley nk outing dah loni..no more bibik..huk3..

    ReplyDelete