Tuesday, September 3, 2013

Alhamdulillah...Better Living

Assalamualaikum.

Alhamdulillah, semalam selamat masuk ke rumah baru. Barang2 pun selamat sampai semua. Yang di check in takde berterabur. Takde kotak yang hilang. Alhamdulillah syukur sangat2...

Hari ni hari kedua dirumah baru. Alhamdulillah setakat ni ok la. Setakat dua hari ini. Hehehe.
Yang paling best sebab masuk2 je dah ada internet. Hehehe. Mak moden macam nilah. Intenet yang di cari dulu. Kalau mak dulu2 bila masuk rumah barubenda pertama dia cek mungkin dapur,
lesung batu ada ke tidak. Sinki menjadi ke tidak. Luas sempit dapur yang diujur dulu...Agaknye la...hehe...

Syukur la, pihak management kondo ni memang kasi wifi. So maknanya internet free lah. Hoyeh hoyeh hoyeh...alhamdulillah..
Ye, saya tahu tak free pun sebenarnya. Sbb dah masuk dalam management fee kan...Hahaha...

Alhamdulillah jgk, dah selesai kemas rumah. Barang dah unpack. Tadi siang deal dgn Mr.Faris, abang bawak budak2 keluar...pegi la taman ke mall ke, tinggalkan ayg sorang2 kat umah ni. Ayang nak kemas rumah. Lepas 2jam balik. Sekali tepat2 lepas dua jam dah tercongok sampai kat rumah. Nasib baik sempat siap keje2 mengemas...kalo tak, malu den oiii...cakap konpiden tak hagak, nak siap kemas rumah baru pindah dalam masa dua jam????
Tapi bila dua2 anak dibawak memang cepat la keje mengemas tu. Biasa kalau buat keje dgn anak2, makan hari jgk la..

Ok, till we meet again dear freng ;)

*baju bajan belum unpack lagi...uhukuhukuhuk...


Daughter - Wife - Mom

6 comments:

  1. Yeayy, makin banyak la entri pasni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Makin slow kak...haha..hal rumah belum setel lagi...dpt blogwalking je...tggu entri akak,hari2 bukak :-))))

      Delete
    2. Erkkk...akak pon tak rajin hari2 nak buat entri..tunggu entri su je :)

      Delete
  2. Haah...umah asna tak nak disewakan ke? Hehehe...

    ReplyDelete